◄ Back

The Cat Demon - Szentendre Theater

Date: 08 July 2022
Time: 20:30
Place: Szentendre Theater - 2000 Szentendre, Duna korzó 18.

Bella Máté – Karafiáth Orsolya: A Macskadémon

mjuzikel komédia egy furcsa házban

A Szentendrei Teátrum, a Pinceszínház és a Gergye Krisztián Társulata közös produkciója

A Macskadémon története nem új keletű, az ókori Tibetig nyúlik vissza, ahol azt tartották, hogyha Macskadémon telepedik egy házba, szerelmes lesz a ház úrnőjébe, és mindent megtesz azért, hogy a szívét birtokolja. Ha kell, bárki és bármi alakját felveheti, pusztít és rombol maga körül. És ha úgy látja, hogy a terve kudarcba fulladna, elpusztítja magát a szerelmét is, és odébbáll új áldozatot keresni. A Macskadémon érzékeny a bennünk lakó rosszra, kifürkészi a félelmeinket, tobzódik az emberi hibáinkban.

Történetünk egy négylakásos társasházban játszódik. Itt él Bori néni, a ház úrnője, a zsugori és jobb napokat látott úri asszony; Máté bácsi, a reménytelen alkoholista és András, a szépreményű depressziós író. A negyedik lakás évek óta üresen áll, a rémületes pletykák miatt (aki itt lakott, vagy meghalt, vagy szörnyű betegségekben sorvadozott) senki nem akar beköltözni. Orsi, a meglehetősen naiv, ámde határozatlan szingli mit sem tud a szóbeszédről, jóhiszeműen beköltözik kiscicájával, Rigóval együtt.

Bella Máté és Karafiáth Orsolya díjnyertes komédiája remek zenékkel szórakoztatóan mesél az elmagányosodásról, a szerelemről és az emberi kapcsolatok fontosságáról.

Narrátor: Karafiáth Orsolya | Macskadémon: Szemenyei János Orsi: Mester Viktória | András: Mátyássy Bence Bori néni: Nádasy Erika | Máté bácsi: Mertz Tibor

Díszlet: Zöldy Z Gergely

Jelmez: Béres Mónika

Zenei vezető: Mihalics János

Asszisztens: Lévai Ágnes

RENDEZŐ: GERGYE KRISZTIÁN

Az előadás hossza: 100 perc egy szünettel

Jegyár: 3900 Ft

További információ: https://szentendreiteatrum.hu/event/bella-mate-karafiath-orsolyamacskademon/#